Hlavní obsah

Miloš Zeman slaví se svými příznivci šest let ve funkci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě slaví se svými podporovateli šest let ve funkci. K výročí inaugurace mu ve Španělském sále zazpívá francouzská šansoniérka Mireille Mathieuová.

Záznam: Proslov prezidenta Miloše Zemana

 
Článek

Prezident zve své příznivce na Hrad počátkem března každoročně, aby s nimi oslavil završení dalšího roku na pozici hlavy státu.

Organizátoři odhadují, že do Španělského sálu letos přišlo asi 1000 pozvaných. Podle zpravodaje ČTK mezi nimi jsou například ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), bývalí ministři vnitra a zahraničí Martin Pecina a Jan Kohout nebo předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička.

Miloš Zeman hosty po páté hodině přivítal v kratičkém projevu. Mimo jiné pogratuloval moderátorce oslav Alex Mynářové k těhotenství.

Vyzdvihl program, který pro hosty připravil, zazpívá jim dvaasedmdesátiletá francouzská šansoniérka Mireille Mathieuová.

Ta zavítala do Prahy v rámci evropského turné Made in France. V Praze měla v pátek a v sobotu dva koncerty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám