Hlavní obsah

ČSSD vypověděla koaliční smlouvu v Ústeckém kraji

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Klub sociálnědemokratických zastupitelů v zastupitelstvu Ústeckého kraje vypověděl v pondělí koaliční smlouvu. Koalici tvořili s ve volbách vítěznou KSČM a SPO-SPD. Podle ČSSD je důvodem tohoto kroku dlouhodobé nenaplňování některých programových priorit obsažených v koaliční smlouvě.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Článek

Členové rady za ČSSD zůstávají na svých postech, s KSČM chtějí i nadále jednat.

Na některých věcech strany nenašly shodu od loňského podzimu.

„Nemluvil bych úplně o rozkolech, ale delší dobu jsme se snažili posunout v některých jednáních, naplnit programové priority, které máme jak v koaliční smlouvě, tak programovém prohlášení. O některých věcech jednáme od listopadu, a když už bylo vše připravené na podepsání, tak prostě jednotlivci z řad KSČM tu dohodu nepodpořili. To už bylo pro nás neakceptovatelné,“ řekl Právu krajský radní a krajský předseda ČSSD Miroslav Andrt.

Podle něj sociální demokraté neodcházejí od jednacího stolu. Klub sociálních demokratů chce nadále hledat řešení pro úspěšné dokončení celého volebního období. „Pořád se chceme bavit o věcech, ale akcentujeme tam některé priority u věcí, které se z našeho pohledu odkládají a brzdí úspěšné fungování kraje,“ dodal Andrt.

Koalice KSČM s ČSSD a SPO-SPD měla v 55členném zastupitelstvu těsnou většinu 28 hlasů. Komunisté a sociální demokraté spolu v kraji vládli i v minulém volebním období. Hejtmanem je Oldřich Bubeníček z KSČM.

Reklama

Výběr článků

Načítám