Hlavní obsah

Odpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Foto: dTest

Ilustrační foto

Článek

„Na internetových stránkách Novinky.cz byl dne 5.2.2019 zveřejněn článek s názvem „Dětské balzámy na rty obsahují vysoce nebezpečné látky“. Tento článek obsahoval nepravdivá skutková tvrzení týkající se Jeleního loje Princezna výrobce Detecha ch.v.d., Nové Město nad Metují, neboť tento označuje za „vysoce nebezpečný“ a „vysoce rizikový“. S uvedenými tvrzeními se přitom odkazuje na článek publikovaný v časopise dTest. Uvedené výroky jsou způsobilé dotknout se jména a dobré pověsti společnosti Detecha ch.v.d., která považuje za nutné tato tvrzení uvést na pravou míru.

Není pravdou, že by Jelení lůj Princezna výrobce Detecha ch.v.d. představoval riziko pro zdraví dospělých, ani dětí. Složení Jeleního loje Princezna je plně v souladu českou i evropskou legislativou, jakož i s nejvyššími standardy bezpečnosti kosmetiky. Zdravotní nezávadnost Jeleního loje Princezna opakovaně potvrdil rovněž Státní zdravotní ústav, a to naposledy v reakci na článek časopisu dTest dne 12.2.2019.

Rovněž není pravdou, že by časopis dTest označil Jelení lůj Princezna společnosti Detecha ch.v.d. za „vysoce nebezpečný“. V citovaném článku na webových stránkách dTest.cz byl tento kosmetický výrobek společnosti Detecha ch.v.d. toliko označen za „potenciálně rizikový“.

Reklama

Výběr článků

Načítám