Hlavní obsah

Rodiny horníků, kteří zahynuli při neštěstí ve Stonavě, si rozdělí 6,7 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiny 13 horníků, kteří loni v prosinci zemřeli při důlním neštěstí na dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku, získají 6,7 milionu korun. Nadace OKD v pátek ukončila sbírku, v níž se sešlo 2,7 milionu. Již dříve skončila sbírka spolku Svatá Barbora, v níž se podařilo vybrat přes čtyři miliony korun.

Foto: Aleš Honus, Právo

Důl ČSM ve Stonavě.

Článek

„Jednotlivé částky se pohybovaly v rozmezí od dvou korun až po 325 tisíc korun, které na konci ledna na konto nadace poukázalo Statutární město Ostrava,“ uvedla k čerstvě ukončené sbírce ředitelka Nadace OKD Karolína Preisingerová.

Peníze ze sbírky OKD budou jednorázově přerozděleny mezi manželky, družky a děti horníků. Spolek Svatá Barbora hodlá vybrané peníze rozdělit mezi nezaopatřené děti zemřelých horníků.

„Naší společnou snahou je, aby finanční dary byly předány v co možná nejkratším termínu, bez zbytečných časových prodlev,“ dodala Preisingerová.

Důlní neštěstí se stalo 20. prosince, kdy v dole v hloubce kolem 800 metrů pod povrchem vybuchl metan. Zemřelo 12 Poláků a jeden Čech. [celá zpráva]

OKD již v minulých dnech začalo odškodňovat rodiny zemřelých havířů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám