Hlavní obsah

Strakonický místopředseda zaťal komunistům statisícovou sekyru

Právo, orh

Kriminalisté stíhají od minulého týdne místopředsedu strakonické KSČM Martina Rataje za to, že podle nich ukradl z trezoru místní organizace 32 tisíc korun. Podle některých zdrojů však zmizely i statisíce ze stranických účtů a policie případ nadále vyšetřuje.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Nešlo pouze o peníze v trezoru, ale také vybrané účty místní organizace. Celkem se škoda vyšplhala na více než půl milionu korun,“ uvedl zdroj z KSČM, který si nepřál říci své jméno.

Předsedkyně strakonických komunistů Marie Pavlovičová to však popřela. „Není to pravda,“ reagovala na dotaz Práva.

Policisté zatím o dalším vyšetřování neinformují. „Mohu pouze potvrdit, že probíhají úkony ohledně další trestné činnosti, která by mohla mít souvislost s tímto případem,“ připustil mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Krajská předsedkyně KSČM Alena Nohavová uvedla, že k případu zatím nemá žádné informace. Podobně se vyjádřila i mluvčí KSČM Helena Grofová.

„Celá záležitost, včetně zjištění rozsahu škody, je předmětem vyšetřování. Do jeho skončení, pro zajištění nezávislosti vyšetřování, se k věci nemůžeme více vyjadřovat,“ konstatovala Grofová. Místopředseda strakonické KSČM nebral v úterý Právu telefon a nereagoval na SMS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám