Hlavní obsah

Kubera se Zemanem vykouřili u oběda každý 16 cigaret. Jsem jako moravské uzené, glosoval to Vondráček

Novinky, zpe
Praha

Šéf horní komory Jaroslav Kubera (ODS) se po středečním obědě s prezidentem Milošem Zemanem pochlubil, že vykouřil 16 cigaret. O Kuberovi je známo, že je vášnivým kuřákem. Chystá novelu zákona, která by změkčila protikuřácký zákon.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Sněmovny Radek Vondráček po setkání s prezidentem Milošem Zemanem, který si pozval předsedy obou parlamentních komor na společný oběd.

Článek

„Počkejte, podívám se,“ řekl Kubera na dotaz novinářů, kolik cigaret s prezidentem vykouřili. Otevřel krabičku a uvedl: „Já jich vykouřil 16. Nevím, kolik pan prezident, ale kouřil stejně.“ Oběd přitom trval asi hodinu a půl.

„Samozřejmě pan předseda Sněmovny úpěl,” poznamenal šéf Senátu. Šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO), který už nějakou dobu nekouří, při odchodu ze schůzky uvedl, že si i vzhledem ke svému původu připadal jako moravské uzené. „Byly to příjemné dvě hodiny pasivního kouření,“ komentoval oběd s prezidentem a Kuberou.

Foto: Kancelář prezidenta republiky, ČTK

Prezident Miloš Zeman (druhý zleva) se 16. ledna 2019 při tradičním novoročním obědě sešel s předsedou Senátu Jaroslavem Kuberou (druhý zprava) a předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (vpravo). Vlevo je hradní kancléř Vratislav Mynář.

Kubera se netají tím, že je vášnivým kuřákem. Když se schvaloval zákon, který zakázal kouření v restauracích, byl jedním z nejhlasitějších kritiků. Tehdy si dokonce do Senátu přinesl obří maketu cigarety.

Předseda horní komory zároveň oznámil, že chce připravit pozměňující návrh, který by změnil protikuřácký zákon. „Doufám, že najdeme nějaké rozumné řešení, aby nám kuřáci nepostávali před hospodami,“ podotkl bez bližších informací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám