Hlavní obsah

Babiš zvažuje setkání se synem

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) zvažuje, že se setká se svým synem Andrejem, který figuruje v aktuální kauze Čapí hnízdo. Babiš to řekl Novinářům v Bruselu. Se synem se viděl naposledy na své svatbě v létě 2017.

Foto: Koláž Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš mladší s otcem

Článek

„Jsme v kontaktu, píšeme si sms. Zvažuji to,“ odpověděl Babiš na otázku Novinek, jestli se nechystá za synem do Švýcarska.

Babiš si znovu postěžoval, že novináři se zajímají o jeho syna a bývalou ženu, prý jim každou hodinu buší na dveře. Sám přitom v jednom ze svých tweetů zveřejnil, že žijí v Ženevě.

Vyjádřil se i k tomu, že policie vyšetřuje „únos“ Babiše juniora na Krym jako pokus o zavlečení. „Nebylo to zavlečení, nebyl to únos,“ zdůraznil premiér.

„Občanství nezískal pokoutně”

Na dotaz Novinek, jak jeho syn získal švýcarské občanství, Babiš uvedl, že v zemi studoval. „Můj syn tam chodil do střední školy,” řekl.

„Nevím, kdy ho získal, on tam žije s jeho mámou, já jsem se rozvedl, jeho máma tam žila také dlouhodobě, takže ho získal,“ doplnil. „Určitě ho nezískal nějak pokoutně,“ uzavřel téma premiér, který prý nechápe, jak mohou brát novináři některá vyjádření Babiše juniora vážně, když je nemocný.

Reklama

Výběr článků

Načítám