Hlavní obsah

V Ústí nad Labem mají koalici

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězné hnutí ANO bude v Ústí nad Labem vládnout s Ústeckým fórem občanů (UFO), ODS a hnutím PRO Zdraví a Sport. Právo o tom informoval lídr ANO Petr Nedvědický, který by měl být primátorem. Koaliční smlouvu strany začaly podepisovat v úterý v podvečer, kompletně podepsaná všemi členy koalice by měla být v pondělí 19. listopadu, kdy bude i ustavující zasedání zastupitelstva.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Magistrát v Ústí nad Labem

Článek

Koalice bude mít těsnou většinu 19 hlasů v 37členném zastupitelstvu. Podporu jí odmítla vyjádřit zvolená zastupitelka za ODS Lenka Černá.

„V této koalici má mít rozhodující vliv právě UFO, hnutí, které v předchozím volebním období svou moc opíralo o komunisty a bývalé členy ANO a bohužel také o bývalé i současné zastupitele ODS. Hnutí, které ve volební kampani používalo slova o občanech mého rodného města jako paraziti, jehož jednání v kampani je předmětem zkoumání policie a soudu a úspěšně touto kampaní konkurovalo SPD a Vandasově Dělnické straně,“ odmítla spolupráci s UFO v koalici Černá.

ANO zvažovalo vedle varianty s hnutím UFO, které poslední tři roky řídilo ústecký magistrát, i spolupráci s druhým PRO! Ústí.

„Přestože byla v první fázi preferovaná ze strany hnutí ANO 2011 varianta, která počítala se spojením s PRO! Ústí a dalšími dvěma subjekty, nakonec jsme od tohoto záměru upustili,“ uvedl Nedvědický.

Koalice se dohodla, že rada bude mít devět členů. Čtyři členové budou z ANO, dva z UFO, dva z ODS a jeden zástupce PRO Zdraví a Sport,“ řekl Nedvědický.

Minulý týden stížnost na říjnové hlasování v Ústí zamítl soud. Volbami se ale nadále zabývá policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám