Hlavní obsah

Koalice s SPD neděláme, tvrdil šéf ODS Fiala. Už jdou do druhé

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S hnutím SPD koalice dělat nebudeme, sliboval předseda ODS Petr Fiala. Strana se s hnutím Tomia Okamury přitom dohodla už ve dvou městech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ODS Petr Fiala.

Článek

Nejdříve začala ODS spolupracovat s hnutím SPD v Kladně, což Fiala označil za výjimku potvrzující pravidlo. „Jednoznačně platí, co jsem řekl před volbami, a stojím si za tím. Nepředpokládám žádné koalice s KSČM, to máme zakázáno, a ani s SPD, tam je to otázka politického vkusu a směřování,“ řekl.

Foto: David Ryneš, Novinky

Koalice v Kladně

„Pokud jde o Kladno, jsem přesvědčen, že to je výjimka. A je to přesně ta výjimka, která potvrzuje pravidlo,“ uvedl.

Před pár dny vyšlo najevo, že ODS utvoří koalici i v Hranicích na Moravě. Podle oficiálních webových stránek města tam dojednalo koalici sedm stran – ANO, Naše krásné Hranice, Hranice pro život, Hranice 2000, KSČM, ODS a SPD. Ve středu má zasednout ustavující zastupitelstvo.

Foto: David Ryneš, Novinky

Koalice v Hranicích

Vedení ODS se to ale nelíbí. „Situací v Hranicích, o níž se objevila informace v těchto dnech, se bude předsednictvo ODS zabývat v příštích dnech,“ sdělil Fiala Novinkám.

ODS původně měla vést radnici také v Krupce na Teplicku, a to v koalici s ČSSD, uskupením Krupka, naše město a SPD. Situace se ale změnila.

„Člen, který v Krupce vstoupil do zmíněné koalice, na základě výzvy daného místního sdružení ukončil členství v ODS. Tímto je situace v Krupce vyřešena, ODS v teto koalici zastoupena není,“ vysvětlil Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám