Hlavní obsah

On tam Mirek je? Zeman v sále přehlédl Kalouska. A ten kvůli němu prohrál sázku

Prezident Miloš Zeman na závěr svého vystoupení ve Sněmovně popřál poslancům hezké Vánoce a vše dobré do nového roku. Neodpustil si přitom poznámku, že to přeje i šéfovi poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, o němž se domníval, že v sále absentuje. Kalousek kvůli tomu prohrál sázku.

Zeman přeje Kalouskovi šťastný nový rokVideo: psp.cz, .

 
Článek

„Milé kolegyně poslankyně, vážení kolegové poslanci, zcela závěrem svého vystoupení si vám dovoluji popřát klidné a pohodové Vánoce, šťastný a veselý nový rok, a to i nepřítomnému Miroslavu Kalouskovi,“ pronesl prezident.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman ve Sněmovně hájí rozpočet vlády Andreje Babiše.

Ještě než dokončil větu, bylo vidět, že předsedající schůze, kterým byl místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM), ukazuje pobaveně směrem k lavicím po své pravici, kde sedí mimo jiné poslanci TOP 09.

„On tam je?” podivil se prezident. „Omlouvám se, přehlédl jsem se. Domníval jsem se, že Mirek sedí ve střední řadě lavic a nyní vidím, že se přesunul na tento okraj,” dodal Zeman.

„Právě proto mu pro jistotu přeji ještě jednou,” dodal závěrem.

Kalousek se na Twitteru pochlubil, že kvůli prezidentovým slovům prohrál sázku. Domníval se totiž, že jej tentokrát prezident ve svém projevu nezmíní.

Foto: Novinky

Miroslav Kalousek

„Prohrál jsem sázku... Vsadil jsem se, že tentokrát mě prezident republiky ve svém projevu ve Sněmovně nezmíní. Nedokázal to,” uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám