Hlavní obsah

Hejtman Půta před začátkem soudu: Jsem nevinný, budu vypovídat

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauzu rekonstrukce kostela a jeho přestavby na geotermální lázně v Liberci, ve které je kvůli přijímání úplatku obžalován i hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK), začne v úterý - poprvé veřejně - projednávat Krajský soud v Liberci. Trestní spis případu má 20 tisíc stran a před soudem stane kromě Půty 16 dalších obžalovaných.

Foto: Michael Polák, Právo

Hejtman Martin Půta (SLK) na pondělní tiskové konferenci před zahájením soudním procesu, ve kterém je obžalovaný z přijetí úplatku

Článek

„Nikdo se na podobné věci netěší, já jsem ale rád, že se budu moci konečně obhájit,“ prohlásil v pondělí odpoledne Půta. „Opakuji, že jsem žádný úplatek nevzal a svoje stíhání považuji od začátku nespravedlivé,“ dodal.

Půta také potvrdil, že se zahájení soudního procesu zúčastní s tím, že pokud to bude možné, v dalších dnech by se už chtěl namísto soudu věnovat práci hejtmana.

„Velkou část obžalovaných uvidím poprvé a velká část obžaloby se mě nijak netýká. Ale pokud bude pan soudce trvat na tom, abych se účastnil všech jednání, tak tam budu. Vezmu si na to dovolenou,“ vzkázal hejtman.

U soudu chce vypovídat. Jeho obhájce Tomáš Gřivna mu ale doporučuje, aby neodpovídal na dotazy státního zástupce. „Tuším, že důležitější než odpovědi mého klienta bude to, že veřejně zazní dotazy státního zástupce. Tak ani nemá smysl na ně odpovídat,“ vysvětlil obhájce s tím, že na dotazy soudního senátu či obhajoby by hejtman naopak odpovídat měl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám