Hlavní obsah

Při protestu v Dubí napadli novináře, pro podezřelé si došli těžkooděnci

• Aktualizováno
Právo, koc

Zhruba 150 lidí se v sobotu sešlo na demonstraci Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) před radnicí v Dubí na Teplicku protestovat proti násilí a rasismu, a to v souvislosti s nedávným incidentem na místním koupališti. Dva z demonstrantů na místě napadli jednoho z novinářů, podezřelé pak zadrželi policejní těžkooděnci.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti v Dubí napadli novinářeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Napadeným novinářem je Vít Hassan z Parlamentních listů. „Podám trestní oznámení,” řekl Hassan směrem k demonstrantům.

Hlavní část akce skončila zhruba ve 14 hodin, část lidí se však ještě vydala ke zdejšímu koupališti.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Na místě dohlížejí na celou situaci těžkooděnci.

V řadách demonstrantů pak zasahovali těžkooděnci, což vyvolalo v davu nevoli. Policie uvedla, že zadržela dva lidi v souvislosti s útokem na novináře, další lidi omezila na svobodě kvůli podezření, že měli na oblečení symboly, které zákon zapovídá.

I přes tuto akci napětí neeskalovalo. Demonstranti došli ke koupališti, které však bylo v sobotu „z technických důvodů” zavřené, jak informovala cedulka na plotě.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Následně organizátoři protest ukončili, před třetí hodinou začali účastníci z místa odjíždět.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Demonstrace v Dubí proti násilí a rasismu

Příznivce krajní pravice přilákal do Dubí nedávný incident na zdejším koupališti, který odstartovala roztržka mezi dvěma ženami údajně kvůli dětem v brouzdališti. Napadené ženy se zastal mladý muž, na kterého se vrhla skupina Romů a surově ho zbila. Policie v souvislosti s potyčkou obvinila šestadvacetiletou ženu z Teplic. [celá zpráva]

Foto: Karel Otcovský, Právo

Demonstrace v Dubí

„Cílem shromáždění je upozornit na to, co se stalo nejen v Dubí, ale i na další incidenty v Ústeckém kraji,” přiblížil již dříve smysl akce předseda DSSS Tomáš Vandas. Toho v Dubí přijel podpořit i předseda slovenské krajně pravicové Ĺudové strany Naše Slovensko (LSNS) Marian Kotleba.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Na akci dorazil i předseda slovenské krajně pravicové Ĺudové strany Naše Slovensko (LSNS) Marian Kotleba (v kostkované košili).

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Na akci se prozatím sešla zhruba padesátka lidí.

Násilný čin na koupališti odsoudila romská komunita v Dubí. Naopak server Romea.cz přinesl svědectví žen, podle kterých vyvolala incident žena, která napadla v brouzdališti romské dítě a které se pak zastal zmlácený mladík. Také jeho roli svědkyně zpochybnily. Tvrdí, že krvavý konflikt, který vyústil v hromadnou rvačku, odstartoval právě on, když matku romského dítěte surově napadl.

Reklama

Výběr článků

Načítám