Hlavní obsah

Na ministerstvu Malá skončila, náměstkyní hejtmana zůstane

– Brno

Bývalá ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO), která čelí podezření z plagiátorství u svých dvou diplomových prací, zůstane i nadále náměstkyní jihomoravského hejtmana. V pondělí o tom s odkazem na rozhodnutí vedení kraje informovala mluvčí Monika Brindzáková. Malá plagiátorství odmítá.

Foto: Petr Horník, Právo

Taťána Malá (ANO)

Článek

„Vedení Jihomoravského kraje po poradě konstatovalo jednomyslně, že na základě dosavadních zkušeností s prací Taťány Malé ve funkci náměstkyně hejtmana není důvod jakkoli zpochybňovat její působení v této pozici. Nadále zůstává náměstkyní hejtmana pro oblast investic a majetku,” uvedla Brindzáková.

Malá se stala náměstkyní hejtmana Bohumila Šimka (ANO) po krajských volbách koncem předloňského roku. ANO je v koalici s ČSSD, TOP 09 s Žít Brno a Starosty pro jižní Moravu.

Připustila chyby

„Děkuji za podporu koaličním partnerům a vážím si toho, že mě hodnotí podle práce, kterou na kraji dělám," řekla poslankyně Malá.

Malá čelila mnoha výzvám k odstoupení z funkce ministryně spravedlnosti, kterou nakonec opustila po 13 dnech. Objevila se podezření z opisování u jejích diplomových prací na Panevropské vysoké škole v Bratislavě, kde vystudovala práva, a také na Mendelově univerzitě v Brně, kde psala práci o chovu králíků. Malá odmítla, že by úmyslně opisovala. Připustila, že mohla chybovat při používání citací. Její diplomovou práci o králících přezkoumá etická komise Mendelovy univerzity. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám