Hlavní obsah

Zdravotníci podle Asociace nemocnic plošně přidáno nedostanou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zvyšování platů ve zdravotnictví příští rok nepocítí všichni zdravotníci. V pondělí to uvedla Asociace nemocnic ČR s tím, že jde o podmínku ze strany zdravotních pojišťoven. Nemocnice tvrdí, že zaměstnanci dostanou vyšší příplatky za směnnost.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

O slibu plošného zvyšování platů ve zdravotnictví informovaly odbory po květnovém jednání s Babišem a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (ANO). Archivní foto.

Článek

„Zásadní podmínkou dohody je, že právním předpisem nebudou paušálně zvýšeny sazby v platových tabulkách, neboť v tomto případě by zdroje zdravotních pojišťoven na takovéto navýšení nestačily a chybějící prostředky by pak musel zajistit stát,” uvedla v tiskové zprávě předsedkyně asociace Jaroslava Kunová.

Odbory na zvýšení trvají, podle předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníkové jim je premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) přislíbil. Zvýšení příplatku za směnnost o 5000 korun nicméně vítají.

„Neumíme si představit, že by se platy nezvýšily lékařům a ostatním zaměstnancům, a to vzhledem k nabídce na trhu práce, kdy ve zdravotnictví chybí téměř všechny profese,” uvedla.

O slibu plošného zvyšování platů ve zdravotnictví informovaly odbory po květnovém jednání s Babišem a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám