Hlavní obsah

Začaly opravy vedry poškozené dálnice D5, omezení potrvají necelý týden

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přívalové deště a horké počasí byly příčinou popraskání a vzedmutí vozovky v úseku dálnice D5 na 98. kilometru ve směru na Rozvadov. Stalo se to ve čtvrtek odpoledne a vlny vysoké několik desítek centimetrů zkomplikovaly dopravu. V sobotu ráno začala oprava a potrvá několik dní, informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Foto: Patrik Biskup, Právo

Na 98. až 99. kilometru dálnice D5 z Plzně na Rozvadov popraskala vozovka.

Článek

„Začali jsme ráno okolo 7:00. Bude třeba rozebrat něco mezi šesti až 30 deskami dálnice. Rozsah prací zjistíme až po rozebrání,” řekl v sobotu mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Rozsah prací také určí, jak dlouho opravy potrvají. Podle odhadů možná do středy.

Vozovka na 98. až 99. kilometru D5 se vzdula a popraskala ve čtvrtek kolem 17:30.  Místo provizorního zbroušení se ŘSD rozhodlo udělat komplexní opravu.

Provoz na dálnici D5 byl už v pátek večer v místě vzdutí vozovky převeden do protisměru. Auta tam tak jezdí v každém směru v jednom pruhu.

Podle policejní mluvčí Dagmar Jirouškové si defekt vozovky nevyžádal žádnou nehodu související s prudkým brzděním a ani se nepřihlásil žádný řidič, který by si poškodil vozidlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám