Hlavní obsah

Hrozí silné bouřky s krupobitím, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné bouřky, před kterými meteorologové varovali již v pondělí, hrozí dál. V úterý aktualizovali výstrahu zejména pro západní polovinu Čech, kde mohou přinést i přívalové deště či krupobití. Intenzivní srážky navíc mohou ojediněle vést ke zvednutí toků řek či zatopení sklepů.

Přechody srážek nad ČRVideo: www.chmi.cz

 
Článek

Bouřky se mohou objevit v odpoledních a večerních hodinách. „V západní polovině Čech budou ojediněle i silné, doprovázené přívalovými srážkami s úhrny až kolem 35 mm a kroupami,” uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve výstraze varuje i před přechodným i výraznějším kolísáním průtoků na menších tocích či zatopením sklepů a níže položených míst. „V oblastech zasažených přívalovými srážkami lze očekávat rychlý odtok vody ze svahů,” poznamenal.

Aktuální výstraha platí pro Jihočeský, Karlovarský, Plzeňský, Středočeský a Ústecký kraj až do 22. hodiny večerní. „Mezi tlakovou výší nad východní Evropou a tlakovou níží nad západní Evropou k nám pokračuje příliv velmi teplého vzduchu od jihovýchodu až jihu,” uvedl ČHMÚ.

„Předpokládáme, že bouřková činnost bude pokračovat i v následujících dnech,” dodali meteorologové.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů před silnými bouřkami 29. května 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám