Hlavní obsah

Taxikáři chtěli v Praze protestovat proti zákazu vjezdu k nádraží, město značky odstranilo

Právo, rap
Aktualizováno

Magistrát hlavního města Prahy nechal v pátek nainstalovat zákazovou značku pro taxikáře, kterým tak znemožnil příjezd k hlavnímu nádraží. Taxikáři se proti tomu vzbouřili a v sobotu na 15. hodinu svolali protestní demonstraci. Město reagovalo tím, že nechalo cedule zase sundat. Taxikáři proto protest odvolali.

taxi na hlavákuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Absolutní zákaz vjezdu taxikářům samozřejmě není vhodné řešení a značky tohoto znění by měly být co nejdříve odstraněny,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Cedule v sobotu zmizely, což Právu potvrdila i policie.

Mluvčí Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová následně uvedla, že pokud  jsou značky odstraněny, nemá naplánovaný protest smysl.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Taxikáři v sobotu odpoledne u hlavního nádraží

„Je ale třeba ukázat na to, že primátorka jedná naprosto nesystémově,” dodala Venclová.

Na místě se po 15. hodině sešla zhruba desítka taxikářů, kteří však od jakéhokoliv protestu upustili.

Boj proti nepoctivcům

Celý postup se Hofman snažil vysvětlit tím, že se město snaží eliminovat nepoctivé taxikáře, kteří předražují a nevydávají účtenku.

Foto: jap, Novinky

Magistrát hlavního města Prahy nechal nainstalovat zákazovou značku pro taxikáře

„Naším cílem bylo odstranit navigační směrovky uvnitř hlavního nádraží, aby cestující nevedly přímo k nepoctivým taxikářům, kteří u nádraží postávají.

Dlouhodobě hledáme další opatření, jak v této lokalitě situaci zlepšit. Uvažujeme například o instalaci značek, které by taxikářům znemožnily dlouhodobé stání,“ uvedl mluvčí Hofman.

Foto: jap, Novinky

Dopravní značka zakazující vjezd taxi na pražské hlavní nádraží

„Taxikáři by tak mohli přivézt zákazníky až k nádraží, případně na ně chvíli počkat,“ dodal Hofman, podle něhož je protest taxikářů naprosto zbytečný. „Uvažovaná řešení jsou ve prospěch celé taxislužby,“ domnívá se mluvčí hlavního města.

Někteří taxikáři namítali, že postup magistrátu a značky byly nelegální. To ale odmítla i policie. „Všechno bylo v souladu se zákonem,“ potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk, podle něhož magistrát dodržel všechny stanovené postupy a značky byly zcela legální.

Reklama

Výběr článků

Načítám