Hlavní obsah

Šéf pražských policistů, který stál za vyšetřovatelem Čapího hnízda, končí

Právo, rav, aje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitel pražských policistů Miloš Trojánek, který opakovaně hájil vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila před mediálními útoky premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), se rozhodl odejít ze své funkce. Převelen chce být na Vysočinu. Právu to potvrdil policejní prezident Tomáš Tuhý.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Miloš Trojánek (na snímku z 13. března 2014)

Článek

„Brigádní generál Trojánek skutečně požádal o převedení ve stejné služební hodnosti. Předpokládám, že jeho žádosti vyhovím, ale nejprve po návratu ze služební cesty - sejdu se s vedením policie v Praze i na Vysočině, poté sdělím finální informaci k personálním změnám,“ řekl Právu Tuhý. Ten je nyní na jednání Interpolu v zahraničí.

O Trojánkově konci u pražské policie jako první informoval server Neovlivní.cz. Podle webu Aktuálně.cz by se mohl Trojánek vrátit do rodné Jihlavy a mohl by zde zastávat od prvního června funkci krajského ředitele.

O Procházkovi se neuvažuje

Ve spojitosti s Trojánkovým možným nástupcem spekuloval server o jménu Luďka Procházky, který nyní vede policii na jihu Čech. Podle informací Práva ale s Procházkou vedení prezidia na tento post nepočítá.

Trojánek se za vyšetřovatele Čapího hnízda a svého podřízeného Nevtípila postavil opakovaně. V lednu tohoto roku například v reakci na Babišova slova o tom, že vyšetřování kauzy Čapí hnízdo je zpolitizované, uvedl: „Absolutně vylučuji jakýkoli politický zásah do vyšetřování a odmítám spekulace o nezákonnosti postupu policejního orgánu.”

Dodal, že „vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo, který dlouhodobě patří mezi nejzkušenější pracovníky odboru hospodářské kriminality, je opět stavěn do negativního světla v souvislosti s vyšetřováním jiných kauz“. [celá zpráva]

V srpnu byl Trojánek zase „nepříjemně zaskočen snahou některých osob o zpochybnění nezávislosti policejního vyšetřování této kauzy, kdy tyto osoby pro dosažení svých cílů neváhaly zneužít i některá média či sociální sítě.“ I tehdy Trojánek nepřímo reagoval na Babišova slova. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám