Hlavní obsah

Brno patří studentům, vrcholí majáles

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Koncert několika kapel a následný průvod stovek studentů centrem města do areálu Výstaviště odstartoval hlavní den oslav brněnského majálesu. Spojily se do něj všechny veřejné vysoké školy z moravské metropole. Vír oslav bude trvat až dlouho do rána.

Brno patří studentům, vrcholí majálesVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Průvod s alegorickými vozy roztančil před polednem centrum Brna. Každá škola měla totiž na svém voze jednu z hudebních hvězd – Vypsanou fixu, Mandrage, Tomáše Kluse, Jelena a Rybičky 48. Průvod městem z náměstí Svobody přes Pekařskou ulici a Mendlovo náměstí si nenechaly ujít ani stovky přihlížejících.

V areálu Výstaviště pak pokračovat program až do rána. Kromě hudebních vystoupení si na své přijdou i fanoušci hokeje, kteří se mohu těšit na přímý přenos utkání mezi českou reprezentací a Slovenskem. Navíc se budou volit král, královna, princ a princezna majálesu.

Každá ze zúčastněných škol si připravila vlastní prezentaci. Masarykova univerzita se rozhodla vsadit například na virtuální realitu, Mendelova univerzita na zmrzlinu z tekutého dusíku, Vysoké učení technické na lektvar lásky a studený oheň, Univerzita obrany na laserovou střelnici a Veterinární a farmaceutická univerzita na molekulární kuchyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám