Hlavní obsah

Výstava Floria Jaro v Kroměříži láká na kytice pro slavné ženy české historie

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádný zájem budí pěstitelská výstava Floria Jaro na výstavišti v Kroměříži. Návštěvníkům nabízí tematické výstavy připomínající stoleté výročí založení Československé republiky. Až do 1. května výstaviště provoní květinová aranžmá věnovaná významným ženám české historie, pak květiny připomenou zásadní muže našich dějin a také české vynálezy.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Výstava Floria Jaro v Kroměříži nadchne nejen zahrádkáře. V barvách květin se tu vzpomíná česká historie.

Článek

„Stejně jako loni jsme výstavu rozdělili do dvou částí. První část probíhá od 27. dubna do 1. května a druhá se uskuteční od 5. do 8. května. Loni mělo rozdělení u návštěvníků pozitivní ohlas,“ řekl Ondřej Kuropata z produkce kroměřížského výstaviště Floria.

Lidé jsou na výstavě ohromeni květinovými expozicemi, které symbolizují české dějiny. „Netradiční květinové pojetí a profesionální úroveň vnitřních expozic zajistily přední české floristky Klára Franc Vavříková a Jarmila a Petra Pejpalovy. Svými výtvory oslavují 100. výročí založení Československé republiky a českou státnost s nejzajímavějšími historickými osobnostmi,“ upozornil Kuropata.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Výstava Floria Jaro v Kroměříži nadchne nejen zahrádkáře. V barvách květin se tu vzpomíná česká historie.

V pavilónu A je rozmístěno dvanáct naddimenzovaných kytic pro slavné ženy české historie jako kněžna Libuše nebo Božena Němcová. Kytice je tu ale i pro Marii Terezii, Emu Destinovou, Adinu Mandlovou nebo Jarmilu Šulákovou.

Dvě stovky prodejců nabízí na výstavišti nejrůznější sortiment - zahradnické nářadí, okrasné stromy, okrasné dřeviny, sazenice, bylinky, ale i jahody a jiné ovoce. „Výstava začala v pátek a dvojnásobně jsme překonali denní rekord. Přišlo přes deset tisíc návštěvníků. Pokud to tak půjde dál, tak budeme atakovat loňský rekord, kdy výstavu Floria Jaro navštívilo přes 70 tisíc návštěvníků, naším snem je stotisícová hranice,“ řekl Kuropata.

Foto: Jiří Růžička, Právo

V Kroměříži lze na výstavavišti květiny i zakoupit.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Výstava Floria Jaro v Kroměříži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám