Hlavní obsah

Konec trafik se nekoná, pražští politici ANO inkasují milióny od městských firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ačkoliv hnutí ANO v rámci kampaní slibovalo, že namísto rozdávání politických trafik dosadí do dozorčích rad městských firem profíky, zasedají za město ve společnosti Pražská plynárenská zasloužilí magistrátní politici. A za své angažmá inkasují statisícové odměny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Hašek

Článek

Každý z trojice zástupců hnutí ANO, kteří zasedají v devítičlenné dozorčí radě Pražské plynárenské, loni inkasoval odměnu přes milión korun, upozornil server Neovlivní.

V čele dozorčí rady stojí šéf zastupitelského klubu ANO na pražském magistrátu Michal Hašek. Loni si za činnost v dozorčí radě vydělal 2,38 miliónu korun. Dvojice řadových členů Radomír Nepil a Marcela Plesníková si přišla každý na 1,58 miliónu.

Měsíční odměny členů dozorčí rady, která má kontrolní funkci, byly 40 000 korun. Zbývající částky obdrželi formou tantienů.

Jejich výši Hašek vysvětlil tím, že se odvíjí od hospodářských výsledků firmy a osobní odpovědnosti členů dozorčí rady, kteří „nesou jak soukromoprávní, tak trestněprávní  riziko a odpovídají za případně vzniklou škodu”

„Předmětné odměny vzhledem k výše uvedenému a i v porovnání se srovnatelnými společnosti, nejsou dle našeho názoru v tomto ohledu nepřiměřené,” citoval Haška server.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám