Hlavní obsah

Dálnice D10 je neprůjezdná. Bourá se most

• Aktualizováno
Právo, rap

Stavaři začali v mrazu, za hustého sněžení a v silném větru bourat most přes dálnici D10 u Brandýsa nad Labem. Stroje ukusují části mostu a betonové kusy padají na dálnici. Ta je na celou noc uzavřena, od nedělního rána by měla být částečně průjezdná. Tuto noc padne k zemi polovina mostu, druhá přijde na řadu příští víkend.

Bourání mostu na dálnici D10Video: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

Kvůli demolici mostu policie uzavřela dálnici D10 mezi 10. a 14. kilometrem a směřuje auta na objížďku. Objízdná trasa vede přes Brandýs nad Labem Starou Boleslav a ve dvojměstí se tvoří dlouhé kolony.

„V 19 hodin se zavře dálnice v obou směrech. Hned nato se začne s pracemi a postupným snášením mostu tak, aby byl v neděli 9 hodin provoz obnoven,“ uvedla v sobotu odpoledne mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

Foto: rap, Právo

Demolice mostu na dálnici D10

Foto: rap, Právo

Demolice mostu na dálnici D10

V noci ze soboty na neděli strhne firma půlku mostu nad dálnicí směrem na Mladou Boleslav. O dalším víkendu pak bude zdemolována druhá půlka mostu. Ten dosud sloužil jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem na Zápy.

Místo zdemolovaného mostu, který už byl ve špatném stavu, stavbaři postaví nový. Podle vedení Středočeského kraje, který je za silnice II. třídy zodpovědný, bude nový most stát 54,1 miliónu korun.

Foto: rap, Právo

Demolice mostu na dálnici D10

Reklama

Výběr článků

Načítám