Hlavní obsah

Jelena, který na Kvildě zranil turistu, možná nezabijí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osud jelena, který v návštěvnickém centru na Kvildě na Šumavě zranil před pár dny turistu, se zdál být ještě ve středu zpečetěn a správa národního parku hovořila o jeho odstřelu. Ve čtvrtek mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák oznámil, že usmrcení zvířete je až krajní možností, jak celou věc řešit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Ačkoli je ochranářům jasné, že zvíře, které v zajetí pozbylo své instinkty, nemůže na Kvildě zůstat, uvažují primárně o jeho přesunu do jiného zařízení v rámci parku, případně o jeho prodeji.

Možným řešením je i zmiňované usmrcení jelena. „S touto variantou Správa stále pracuje jako s tou poslední ze všech možných,” zdůraznil Dvořák.

Foto: Štěpán Rosenkranz

Část s výběhem pro jeleny je nyní pro návštěvníky uzavřena. Správa národního parku se rozhoduje, co bude s jelenem, který útočil.

Při incidentu ze 4. února došlo ke kontaktu jelena s jedním z návštěvníků, který utržil zranění. [celá zpráva]

Výběh se 13 jeleny na Kvildě bude minimálně do 10. března pro veřejnost uzavřen. Lidé nicméně mohou navštívit infocentrum a výběh s rysy.

Foto: Štěpán Rosenkranz

Výběh pro jeleny na Kvildě

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám