Hlavní obsah

Protestující taxikáři se nakonec pohádali mezi sebou

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik desítek taxikářů se ve středu odpoledne znovu sešlo na pražském Strahově. Společně uvítali kroky předsedy vlády v demisi Andreje Babiše, který vyzval kritizované společnosti k dodržování zákonů, a rozhodli se vyčkat na další kroky vlády. Proti záměru upustit od protestů však velmi ostře vystoupil šéf Sdružení českých taxikářů David Bednář.

Taxikáři se pohádali na Strahově Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Taxikáři se sjeli ve 13 hodin na Strahově, kde si tradičně dávají před začátkem svých protestů dostavení. Společně pak vyslechli záznam z tiskové konference premiéra Andreje Babiše (ANO), který vyzval přepravní společnosti typu Uber a Taxify, aby dodržovaly zákony. Předseda vlády v demisi zástupkyni taxikářů Karolíně Venclové také přislíbil, že se budou celou věcí urychleně zabývat poslanci.

Venclová pak na Strahově sdělila, že nevidí důvod k dalším protestům, a že navrhuje vyčkat na další postup vlády a Poslanecké sněmovny. Valná většina taxikářů s Venclovou souhlasila. Několik z nich však proti mluvčí protestu vystoupilo s tím, že chtějí, aby vláda zastavila veškeré podnikání zmíněných společností.

„Nám vadí konkurence, nám to bere práci. Vy jste tam měli jít s tím, aby se to vypnulo (Uber, Taxify),” křičel jeden z taxikářů na Strahově.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Taxikáři Strahov

Venclová se mu snažila vysvětlit, že vláda nemá možnost zcela zastavit podnikání těchto společností. Proti ní pak velmi ostře vystoupil šéf Sdružení českých taxikářů Bednář, který uvedl, že je podle něj Babiš podvodník a lhář, kterému nevěří. Zároveň řekl, že on se Sdružením českých taxikářů v protestech pokračuje. Proti tomu se ale přítomní členové sdružení ohradili.

Mezi taxikáři následně došlo k několika slovním potyčkám. Řada z nich kritizovala Bednářovo vystoupení. Část z nich mu vulgárně nadávala a hrozila, že ho fyzicky napadne. „Jdi se zapálit tam do centra, magore,” řekla Bednářovi Venclová.

Záznam: Pondělní protest taxikářůVideo: Novinky

Mluvčí protestu se ještě před odjezdem ze Strahova od vyjádření Bednáře distancovala. „Pan Bednář to zahájil stylem, že chce protestovat. Já se přiznám, že já osobně s tím nesouhlasím. Myslím si, že je čas si dát od protestů pohov. Osobně se distancuji od vyjádření Davida Bednáře a jsou zde i členové Sdružení českých taxikářů, kteří to vidí stejně,” uvedla za hlasité podpory ostatních taxikářů. Ti projevili Venclové podporu a naopak se rovněž distancovali od slov Bednáře.

Taxikáři od dalších protestů upustili s tím, že budou celou situaci pečlivě sledovat a vyčkají na další postup Poslanecké sněmovny.

Reklama

Související články

Babiš pozval nespokojené taxikáře na vládu

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý pozval taxikáře, kteří v posledních několika dnech kroužili v kolonách centrem Prahy, na jednání kabinetu. Taxikáři se...

Výběr článků

Načítám