Hlavní obsah

V Česku nasněžilo, silnice klouzaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zasněžené silnice a na mnoha místech zledovatělý sníh komplikovaly v neděli řidičům jízdu po celé České republice. S největšími problémy se potýkali řidiči na dálnici D8 na Ústecku a na silnicích v okolí Lanškrouna, Litomyšle, Poličky, Skutče či Svitav. Problémy měli řidiči také na komunikacích nižších tříd.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ke zvýšené opatrnosti nabádali silničáři na dálnici D8 v úseku přes Krušné hory na Ústecku. Nad tunely Libouchec a Panenská dálnice klouzala. Na komunikacích nižších tříd na Jablonecku a Semilsku byla vrstva rozbředlého sněhu.

Řidiči měli být opatrní také v okolí Lanškrouna, Litomyšle, Poličky, Skutče či Svitav. V Železných horách byla na menších cestách vrstva sněhu krytá inertním posypem. Rovněž v Krkonoších a Orlických horách pokryla vozovky místy zledovatělá sněhová vrstva.

Na jihu Čech zasahovali silničáři na Táborsku a Jindřichohradecku. Na Táborsku byly v noci sněhové přeháňky kolem Mladé Vožice a v okolí Tábora, námrazy se tvořily na u Dačic. Se zvýšenou opatrností byly sjízdné vozovky na Českobudějovicku v lesních úsecích a na mostech.

Na Vysočině vyjelo v noci 93 sypačů, šlo ale spíše o prevenci. Na některých místech sice napadlo až pět centimetrů sněhu, podle silničářů se ovšem jednalo o poprašek, který žádné výraznější problémy nezpůsobil.

Reklama

Výběr článků

Načítám