Hlavní obsah

Výbor nedoporučil vydání exprimátora Svobody ani poslance Růžičky

Aktualizováno

Mandátový a imunitní výbor Sněmovny nedoporučil vydat poslance a někdejšího pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS) k trestnímu stíhání. Policie chce Svobodu stíhat kvůli projektu Opencard. Stejný postoj výbor zaujal v případě poslance ANO Pavla Růžičky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý primátor Bohuslav Svoboda

Článek

Po jednání výboru o tom v úterý informovali jeho předseda Stanislav Grospič (KSČM) a zpravodaj Petr Gazdík (STAN). O Svobodově vydání bude rozhodovat plénum Sněmovny.

Policie viní Svobodu a další radní z porušení povinností při správě cizího majetku v souvislosti s projektem Opencard.

Svoboda, který avizoval, že bude hlasovat pro své vydání, byl vydán již v minulém volebním období. Soud jej potrestal podmíněným trestem 2,5 roku. Proti verdiktu se odvolal. Pokud by jej Sněmovna nevydala, odvolací soud by mohl pokračovat až po skončení Svobodova poslaneckého mandátu.

Údajně nevýhodný prodej domu

Růžičku chce policie stíhat za to, že se jako jeden z deseti zastupitelů města Postoloprty na Lounsku měl dopustit trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku kvůli údajně nevýhodnému prodeji domu soukromníkovi. Růžička se brání, že za jinou cenu nemovitost reálně prodat nešla.

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz

Poslanec Ing. Pavel Růžička

Již dříve uvedl, že bude žádat Sněmovnu o vydání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám