Hlavní obsah

Drahoš dá na kampaň dalších 10 miliónů, Zeman se soustředí na duely

Novinky, zpe

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš dá na kampaň před druhým kolem voleb dalších deset miliónů korun. Tým Miloše Zemana takovou otázku prý zatím neřešil, prezident se soustředí na televizní duely, sdělil Novinkám hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Právo

Prezident Miloše Zeman a bývalý šéf Akademie věd ČR Jiří Drahoš

Článek

„Samozřejmě jsme poděkovali všem dárcům, kteří náš podpořili v prvním kole, a zároveň jsme je vyzvali, jestli by byli ochotni pana profesora podpořit také v druhém kole,“ řekla ČTK Karolína Brennerová z Drahošova týmu. Dodala, že někdejší šéf Akademie věd ČR plánuje vložit do kampaně dalších deset miliónů.

Před prvním kolem dal Drahoš na kampaň 34 miliónů korun. Zákon stanovuje limit pro první kolo 40 miliónů, pro druhé kolo dalších deset.

Kampaň Miloše Zemana vyšla na 17 miliónů, ač tvrdil, že ji nevede. Tisk brožury či vylepování billboardů zaplatil hlavně spolek Přátelé Miloše Zemana či Strana práv občanů.

Hlasujte v naší facebookové anketě.

Na dotaz, kolik peněz plánuje dát Zeman do kampaně před druhým kolem, mluvčí Ovčáček uvedl, že takovou otázku neřešili. „Plně se soustředíme na názorové televizní duely,“ sdělil Novinkám.

Kde budou debaty?

Zeman až doteď odmítal do televizních debat chodit. Po prvním kole však připustil, že se zúčastní dvou duelů s Drahošem.

Na jakých televizních stanicích se mají debaty konat, oznámí Hrad v úterý. „Zítra (v úterý) oznámím podrobnosti týkající se účasti pana prezidenta v TV duelech. Kampaň má být o názorech! A přesně tak budeme postupovat,“ uvedl na Twitteru Ovčáček.

Drahoš už během víkendu řekl, že pokud každý z kandidátů bude vybírat, kde se uskuteční jedna debata, volí Českou televizi. Zeman na dotaz televize Prima uvedl, že by jednu z debat mohla hostit tato stanice. Zeman dlouhodobě Českou televizi kritizuje, naopak jsou známé jeho nadstandardně vřelé vztahy s TV Barrandov.

Anketa

Je podle vás správné, aby si každý z prezidentských kandidátů určil, na které stanici chce jeden ze dvou televizních duelů?
Ano
83 %
Ne, ať oba duely určí Jiří Drahoš
3,2 %
Ne, ať oba duely určí Miloš Zeman
13,8 %
Celkem hlasovalo 4232 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám