Hlavní obsah

Karviná má nového primátora. Tomáše Hanzela nahradil Jan Wolf

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Statutární město Karviná má od pondělního dopoledne nového primátora. Stal se jím dosavadní první náměstek Jan Wolf (ČSSD), který tak nahradil svého stranického kolegu Tomáše Hanzela. Ten se loni na podzim stal novým poslancem a svoji pozici v Karviné dal k dispozici.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nový primátor Karviné Jan Wolf (ČSSD).

Článek

Dlouholetý primátor Tomáš Hanzel svůj záměr rezignovat na post primátora oznámil hned po svém zvolení do Poslanecké sněmovny. Na rozdíl od řady dalších politiků situaci zhodnotil tak, že tyto funkce se zodpovědně zvládat nedají. Hanzel proto dal přednost práci poslance. „Obě takové funkce nelze na sto procent vykonávat současně,“ řekl Hanzel, který ale po své pondělní rezignaci zůstává členem městské rady.

Foto: Aleš Honus, Právo

Novému primátorovi Karviné Janu Wolfovi (vpravo) gratuluje bývalý primátor Tomáš Hanzel.

Nový primátor po svém zvolení řekl, že se v nejbližší době chce soustředit na tři stěžejní investiční akce, a to rekonstrukci krytého bazénu, tří historických domů na náměstí a přestavbu ubytovny Kosmos na malé byty především pro seniory.

„Prioritou je pro mne zachovat dobrou finanční kondici města a přitom pokračovat v jeho nastartovaném rozvoji,“ řekl. Více se chce zaměřit také na bezpečnost a zaměstnanost. „Kriminalita sice klesá, ale lidé to tak všude necítí,“ řekl a v této souvislosti zmínil potřebu rozšiřování kamerového systému ve městě i nasvětlování míst, kde se lidé cítí méně bezpečně.

V Karviné od minulých komunálních voleb vládne koalice ČSSD a KSČM. Post jednoho náměstka, který se uvolnil po zvolení Jana Volfa do funkce primátora, zůstane až do příštích voleb neobsazen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám