Hlavní obsah

Zeman je slabý prezident, nemocný člověk, kritizoval svého soka Topolánek

Právo, Jan Martinek

Prezidentský kandidát Mirek Topolánek představil na středečním tiskovém brífinku nová témata své kampaně. Řekl, že chce být silným prezidentem a nechce být „ani vítač, ani kývač“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kandidát na prezidenta Mirek Topolánek

Článek

„Kandiduji proto, že ČR dnes potřebuje silného prezidenta, co bude mít dost zkušeností, energie a bude se umět zastat lidí vůči Bruselu i vůči silnému premiérovi,“ řekl Topolánek.

„Potřebujeme prezidenta, který nebude ani vítat migrační kvóty, ani kývat mocnostem z východu. Nebudu se schovávat ani se nechci promlčet do druhého kola volby, na rozdíl od dvou hlavních kandidátů,“ narážel bývalý premiér na současného prezidenta Miloše Zemana a akademika Jiřího Drahoše, který je mezi Zemanovými vyzyvateli hlavním favoritem.

Miloš Zeman je nemocný člověk. Je možné, že bude zvolen, ale nebude schopen vykonávat pětiletý mandát
Mirek Topolánek

„Zeman ani Antizeman žádnou alternativou nejsou. Země zůstane rozdělena. Nechci rozdělenou zemi. Rozdělená společnost je slabá společnost a rozdělující prezident, jako je Miloš Zeman, je slabý prezident,“ pustil se do hlavy státu dále Topolánek. „Miloš Zeman je nemocný člověk. Je možné, že bude zvolen, ale nebude schopen vykonávat pětiletý mandát,“ uvedl.

Topolánek na brífinku řekl, že by byl prezidentem všech lidí. „Jsem schopen vést akademické debaty a, stejně tak jsem schopen sedět s lidmi v hospodě nebo se v úzké sloji bavit s havíři,“ uvedl.

Volba prezidenta 2018

Na brífinku vystoupili také jeho podporovatelé, například senátorka za ODS Daniela Filipiová, exposlankyně ODS Lenka Kohoutová, ekonom Jiří Schwarz, který s Topolánkem zakládal Národní ekonomickou radu vlády (NERV), či bývalý senátor za ODS Zdeněk Schwarz, bývalý ředitel Zdravotnické záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám