Hlavní obsah

Zeman nebude mít volební spot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentští kandidáti se snaží získat přízeň voličů pomocí volebních spotů, jimiž se budou také prezentovat v České televizi. Té zákon stanovuje, aby každému z kandidátů poskytla na prezentaci několik hodin vysílacího času. Miloš Zeman ho využít neplánuje, řekl jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Novinky

Billboard Miloše Zemana za znovuzvolení prezidentem

Článek

Televize žádné video od Zemanova týmu nedostala. „Klip nebyl dodán, protože by už šlo o osobní předvolební kampaň,” uvedl mluvčí. Zeman opakovaně tvrdí, že žádnou kampaň před volbou nové hlavy státu nepovede.

Na volebním webu Zemana je umístěno video s názvem Životní příběh Miloše Zemana s ukázkami fotografií z jeho života. Vyšla také kniha o Zemanovi a objevily se i billborady se Zemanem.

Podle zákona o volbě prezidenta má každý zaregistrovaný uchazeč o Hrad dostat v ČT a v Českém rozhlase před prvním kolem voleb prostor v rozsahu pěti hodin vysílacího času, před druhým kolem další hodinu. Veřejnoprávní média začnou s volebním vysíláním 2. ledna. Někteří kandidáti už své volební spoty představili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám