Hlavní obsah

Mráz a mlhy komplikují dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mráz a namrzající mlha komplikují v úterý ráno dopravu v některých krajích. Ve vyšších polohách často leží zledovatělá vrstva sněhu. Teploty se v brzkých ranních hodinách většinou pohybují kolem nuly, odpoledne by se mělo oteplit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mlha, která místy může namrzat, ráno komplikuje dopravu na většině území Vysočiny. Ve vyšších polohách na Žďársku leží podle silničářů na vedlejších silnicích zledovatělá vrstva sněhu místy s vyjetými kolejemi. Ostatní silnice v kraji jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Místy namrzající mlha dělá problémy řidičům na většině území Jihočeského kraje. Na silnicích ve vyšších polohách, v lesních úsecích na Prachaticku a v jihočeské části Šumavy leží rozbředlý sníh. Podle silničářů je nutná zimní výbava. Ostatní silnice v Jihočeském kraji jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Silnice ve Zlínském kraji ráno místy namrzají, někde je mlhavo. Řidiči musí být opatrní i na některých silnicích prvních tříd, náledí se tvoří například v Otrokovicích na mostu na obchvatu města, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

V horských oblastech Vsetínska leží na silnicích zbytky uježděného sněhu kryté posypem, někde tato vrstva namrzá.

Řidiči v Olomouckém kraji být ráno opatrní, místy je mlha. Námraza hrozí na dálnici D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou. Podle ŘSD silnice mohou namrzat také v horských oblastech a lesních úsecích na Šumpersku.

Silnice v Královéhradeckém kraji jsou ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy se vyskytují mrznoucí mlhy. Problémy hrozí zejména v nejvyšších polohách Orlických hor, kde leží na vedlejších silnicích zledovatělý sníh.

V nejvyšších polohách Orlických hor na Rychnovsku leží místy na silnicích druhých a třetích tříd nesouvislá vrstva rozbředlého sněhu se zmrazky nebo ujetý zledovatělý sníh krytý posypem. V těchto místech podle silničářů hrozí řidičům největší nebezpečí.

Většina silnic v Jihomoravském kraji je ráno sjízdná se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Na Hodonínsku, Břeclavsku a Znojemsku komplikuje provoz mlha, v ostatních částech kraje se mlha vyskytuje místy.

Povrch dálnic D1, D2, D52, D46 a D43 je sjízdný bez omezení, ale jízdu řidičům komplikuje mlha. Komunikace nižších tříd jsou v Brně, na Brněnsku, Břeclavsku, Hodonínsku, Vyškovsku a Znojemsku sjízdné se zvýšenou opatrností, na Hodonínsku a Břeclavsku je silničáři museli chemicky ošetřit. Silnice na Blanensku jsou sjízdné bez omezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám