Hlavní obsah

Novým šéfem Krkonošského národního parku bude exposlanec ČSSD Böhnisch

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým šéfem krkonošského národního parku (KRNAP) bude od ledna příštího roku bývalý poslanec ČSSD Robin Böhnisch. Do funkce jej v úterý jmenoval ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Böhnisch nahradí v čele nejstaršího tuzemského národního parku Jana Hřebačku.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

PhDr. Robin Böhnisch

Článek

Böhnisch zvítězil ve výběrovém řízení, které resort vypsal v listopadu a do něhož se přihlásilo devět uchazečů, informovala mluvčí ministerstva Petra Roubíčková.

„Věřím, že nově zvolený ředitel plynule naváže na úspěšnou éru svého předchůdce a udrží nastavený kurz,” uvedl Brabec, který ocenil i práci Hřebačky.

Vystudovaný pedagog Böhnisch je členem České botanické společnosti a Rady Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Ve Sněmovně poslední čtyři roky předsedal výboru pro životní prostředí.

„V nadcházejícím období nás čeká příprava nové zonace národního parku a celá řada dalších kroků, jejichž úspěšnost bude mimo jiné záviset také na udržení výborných vztahů Správy a krkonošských obcí. Ochrana unikátního kusu severské přírody uprostřed Evropy je koneckonců naším společným zájmem,” uvedl ke svým prioritám Böhnisch.

Reklama

Výběr článků

Načítám