Hlavní obsah

Piráty čeká volba nového vedení, Bartoš chce pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piráti si příští rok v lednu budou volit nové vedení. Pětičlenné republikové předsednictvo má být podle stanov voleno do tří měsíců od voleb do Sněmovny. V čele Pirátů, kteří získali 22 poslanců, chce pokračovat stávající předseda Ivan Bartoš.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Článek

Bartoš připomněl, že se podařilo dostat stranu do Sněmovny, ale zároveň je před Piráty „obrovské kvantum práce”.

„Z mého pohledu je naprosto zásadní, aby předseda strany byl zároveň v Poslanecké sněmovně, a to jak z důvodů praktických, tak zcela pragmatických - předseda strany a přednostní právo vystupování na plénu,” uvedl Bartoš, který požádal o nominaci v Libereckém kraji, odkud pochází.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Pikal (Piráti)

Členy předsednictva jsou i místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal, šéf poslaneckého klubu strany Jakub Michálek, poslanec Mikuláš Peksa a Martin Šmída.

Vedle volby vedení chtějí Piráti na dvoudenním fóru, které je svoláno na 6. a 7. ledna do Brna, řešit i drobné změny stanov.

Celostátního fóra se účastní všichni členové. Zatímco většina jednání probíhá na internetu, podle stanov se alespoň jednou ročně musí uskutečnit i fyzické setkání celostátního fóra.

Reklama

Výběr článků

Načítám