Hlavní obsah

Vedení KDU-ČSL podpořilo v souboji o Hrad Jiřího Drahoše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Celostátní výbor KDU-ČSL doporučil voličům strany, aby v prezidentské volbě podpořili bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše. Po úterním jednání to řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš

Článek

„Je to kandidát, který vyhovuje našim požadavkům a zároveň získal asi nejvíc podpisů na svoji petici," řekl Bělobrádek. „Byl to silný mandát," odpověděl na dotaz ohledně šíře podpory celostátního výboru.

Ještě v létě, když lidovci plánovali společný volební postup s hnutím STAN, chtěli Bělobrádek a předseda Starostů Petr Gazdík vyzvat své strany, aby podpořily Drahošovu kandidaturu. Drahoš tehdy reagoval tak, že si váží podpory od KDU-ČSL a Starostů, chce ale zůstat nestranickým kandidátem. Celostátní výbor STAN pak koncem července Drahošovu kandidaturu podpořil.

Místopředseda strany Marian Jurečka letos v květnu v České televizi řekl, že nynější prezident Miloš Zeman by již neměl kandidovat. Zdůvodnil to prezidentovými činy a výroky.

Reklama

Výběr článků

Načítám