Hlavní obsah

Eliška Kaplicky ve vládě? Ta zpráva je kachna, odmítl Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informace o tom, že by se ministryní kultury v sestavované vládě mohla stát filmová producentka a pražská zastupitelka Eliška Kaplicky Fuchsová (ANO), je podle šéfa hnutí Andreje Babiše nepravdivá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Eliška Kaplicky na archivním snímku z roku 2014

Článek

Informaci o nabídce pro Kaplicky Fuchsovou přišel ve středu server Aktuálně.cz, podle kterého se Kaplicky chce rozhodnout během pár dnů. ČTK Kaplicky následně řekla, že Babišovu nabídku nechce nikterak komentovat.

Vdova po slavném architektovi Janu Kaplickém se chce podle svých slov rozhodnout až na základě celkové politické situace, podrobnosti ovšem odmítla uvést. „Zeptejte se pana Babiše,” řekla ČTK.

Vůbec jsem s ní nemluvil, tvrdí Babiš

Babiš ve středu pro Právo možnost, že by se Kaplicky měla stát ministryní kultury, odmítl.

„Žádné takové úmysly nemám. S Eliškou Kaplicky jsem nemluvil a ani jsem se s ní nepotkal ani nepamatuji. Ta zpráva je úplná kachna,“ řekl Právu.

Eliška Kaplicky Fuchsová vystudovala FAMU v Praze. Veřejnost ji poznala jako partnerku světoznámého českého architekta Jana Kaplického, jehož poznala při natáčení biografického snímku Profil. O Kaplického projektu Národní knihovny natočila dokument Oko nad Prahou.

V komunálních volbách v roce 2014 byla zvolena do pražského zastupitelstva jako bezpartajní za hnutí ANO.

Reklama

Výběr článků

Načítám