Hlavní obsah

Martin na bílém koni přinese ochlazení. Víkend proprší

Novinky, jdu

Přes týden bude většinou sychravo, zataženo, místy až s přeháňkami. Deštníky budeme potřebovat hlavně o víkendu. Do Česka dorazí Martin na bílém koni, sněžit by však mělo jen v horských oblastech, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopres.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

I když svatého Martina bude až v sobotu, chladné a sychravé počasí bude po celý týden. Po ránu bude hrozit nízká oblačnost s mlhami. Víkend by měl propršet, ve vyšších oblastech pak padat sníh.

V Čechách bude v pondělí po celé dopoledne zataženo s deštěm. V odpoledních hodinách se bude oblačnost protrhávat a srážky ustávat. Na vrcholcích Šumavy dopoledne padá sníh, který se bude postupně měnit v přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku má být po celý den polojasná obloha. Teploty v Čechách dosáhnou 5 až 9 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se teploty budou držet kolem 7 až 11 stupňů.

Úterní ráno bude oblačné až zatažené, místy se budou tvořit mlhy a přeháňky. Ranní teploty se budou držet kolem 2 až 6 stupňů. Přes den se má oblačnost trochu protrhávat, denní maxima budou 7 až 11 stupňů v Čechách a 9 až 13 stupňů na Moravě a ve Slezsku.

Ve středu bude nejméně oblačnosti z celého týdne. Ráno hrozí nízká oblačnost s mlhami, teploty tak klesnou na 5 až 1 stupeň. Přes den se teploty zvednou na 6 až 10 stupňů.

Kvůli brázdě nižšího tlaku vzduchu bude ve čtvrtek znova přibývat oblačnost. Během dne bude zataženo s občasnými přeháňkami, na horách má sněžit. Ráno bude v maximech 6 až 2 stupně. Přes den pak 6 až 10 stupňů.

Svatý Martin o víkendu přiveze přeháňky

„Od pátku do neděle budeme potřebovat deštníky,“ varovala Honsová. Po celém Česku má být oblačno až zataženo, po ránu hrozí nízká oblačnost s mlhami. V pátek se mají ranní teploty pohybovat kolem 4 až 0 stupňů, při nižší oblačnosti může klesnout až na -2 stupně. Denní maxima budou 5 až 9 stupňů.

I v sobotu se mají teploty pohybovat mezi 5 až 9 stupni. V neděli se ještě více ochladí, v maximech má být 4 až 9 stupňů. V nadmořských výškách přibližně od 700 metrů má sněžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám