Hlavní obsah

Nejzkorumpovanější premiér, zaútočil Babiš na Topolánka, kandidujícího na Hrad

Aktualizováno

Oznámení Mirka Topolánka, že hodlá kandidovat v prezidentské volbě, nenechalo v klidu předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, který někdejšího předsedu vlády označil za nejzkorumpovanějšího premiéra v historii Česka. Vyžaduje to dávku arogance a sebestřednosti, napsal Babiš Právu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

„Nemůžu tomu uvěřit, že nejzkorumpovanější premiér od samostatného státu se uchází o funkci prezidenta,“ napsal Právu Babiš v SMS zprávě. „To si skutečně vyžaduje obrovskou dávku arogance a sebestřednosti. ODS konečně našla svého kandidáta, který symbolizuje její korupční historii,“ rozhořčil se šéf ANO.

Topolánek o své účasti v boji o Hrad informoval v neděli v rozhovoru pro Právo. [celá zpráva] Podpisy zákonodárců potřebné pro účast ve volebním klání by měl získat do úterý, což je také termín, kdy je nutné přihlášky odevzdat.

Server Aktuálně.cz v pondělí dopoledne uvedl, že Topolánek už potřebných minimálně deset podpisů od senátorů sehnal.

„Nejsem kandidátem ODS”

Bývalý premiér v letech 2006 až 2009 odmítl, že by byl kandidátem ODS, jejímž býval předsedou, nicméně v současnosti už má členství zaniklé. „Nejsem ani členem, ani kandidátem ODS,“ řekl Právu „Jistě získám podpisy některých senátorů ODS, ale stejně tak to budou senátoři za TOP 09, KDU-ČSL nebo ČSSD. Nejsem stranický kandidát,“ dodal.

Politici vesměs hodnotí Topolánka jako vážného kandidáta, který může nabídnout zkušenosti. [celá zpráva]

Křeslo hlavy státu bude ve volbách obhajovat prezident Miloš Zeman. Za jeho největší soupeře jsou označováni bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš a podnikatel Michal Horáček.

Anketa

Kdo od vás dostane hlas v prezidentské volbě?
Miloš Zeman
46,5 %
Mirek Topolánek
10,9 %
Jiří Drahoš
35,1 %
Michal Horáček
4,5 %
Marek Hilšer
1,1 %
Pavel Fischer
0,6 %
Petr Hannig
0,3 %
Někdo jiný
1 %
Celkem hlasovalo 27975 čtenářů.

Reklama

Související články

Topolánek: Budu kandidovat na prezidenta

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek se rozhodl kandidovat na prezidenta. Řekl to v neděli deníku Právo. Do úterý bude potřebovat podpisy...

Výběr článků

Načítám