Hlavní obsah

Obchodní dům v Praze na Andělu si dal před vchod zátarasy proti teroristům

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nejen na pražském Staroměstském náměstí, ale už i v části smíchovského Anděla se ve čtvrtek objevily zábrany proti případnému teroristickému útoku. Dopátrat se, kde se tam vzaly, nebylo jen tak. Nejde totiž o rozhodnutí policie nebo úřadů, před svůj vchod je nechalo instalovat Obchodní centrum Nový Smíchov.

V Praze u Anděla se objevily zátarasyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Ředitel obchodního centra s více než 57 tisíci metry čtverečními plochy David Pažitka Právu sdělil, že nešlo o reakci na konkrétní situaci. „Nesetkali jsme se s žádnou hrozbou. Jako součást nadnárodní společnosti děláme stejná opatření v celé Evropě,“ sdělil Právu Pažitka.

Betonové bloky nestojí přímo v obchodním centru, ale ve veřejném prostoru před ním. Koupěchtivé či jen procházející davy tak musí dávat pozor, aby se nepřerazily. Podle mluvčího Prahy 5 Jakuba Večerky dostal informace o blocích místostarosta Prahy 5 Martin Slabý (ANO), který má na starost veřejný prostor.

Radnice Prahy 5 to prý neiniciovala. Starosta Pavel Richter (TOP 09) se podle informací Práva o zábranách dozvěděl, až když byly na místě. „Není to naše akce, je to obchodního centra. Měly by to být betonové sloupky, které zamezují tomu, aby někdo najel do vestibulu hlavním vchodem,“ sdělil Právu Večerka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zátarasy před OC Nový Smíchov

Policie a pražský magistrát podle vyjádření mluvčích o věci nevěděly. „Pražská policie nebyla účastna žádného jednání stran tohoto technického opatření u OC Nový Smíchov,“ uvedl mluvčí Tomáš Hulan. Podobně se za magistrát vyjádřil Vít Hofman. Praha nechala nedlouho před volbami rozmístit zábrany u ústí Pařížské ulice na Staroměstské náměstí – setkalo se to s kritikou.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zátarasy před OC Nový Smíchov

Centrum Nový Smíchov podle obchodního rejstříku ovládá společnost Klépierre, registrovaná v Nizozemsku a ve Francii. Dříve v místě obchoďáku stály Ringhofferovy závody, z nichž při přestavbě zůstala jen štítová zeď.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zátarasy před OC Nový Smíchov

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám