Hlavní obsah

Zeman se pochlubil dřevěným samopalem na novináře, zásobník je z lahve Becherovky

• Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se na závěr návštěvy Plzeňského kraje pochlubil darem, který dostal v Nepomuku. Šlo o dřevěnou maketu samopalu, jehož zásobník tvořila lahev karlovarské Becherovky. Zbraň navíc byla opatřena nápisem „na novináře”.

Prezident Miloš Zeman s maketou samopaluVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Zeman ocenil, že se v kraji nesetkal s názorovými oponenty ozdobenými červenými kartami.

Následně se pochlubil jedním z darů. „Toto je samopal. A račte se podívat, na tom samopalu je vypálený nápis 'na novináře',” uvedl Zeman.

Foto: ČTK

Miloš Zeman při návštěvě Plzeňského kraje dostal maketu zbraně s nápisem Na novináře.

„Takže můžete se začít postupně stahovat dozadu, protože neumím střílet,” pokračoval prezident a upozornil, že atrapa má „originální zásobník” v podobě lahve Becherovky.

Zeman před časem při setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem prohlásil, že novináři by se měli likvidovat, a nedávno na adresu kameramana České televize řekl: „Vyžeňte toho kameramana, nebo ho zabiju.”

Vedle toho prezident v pátek uvedl, že se po 28. říjnu sejde s vedením všech stran, které se dostanou do Sněmovny. Zeptá se na jejich názor na politickou strukturu po volbách.

„Po volbách podle ústavy svolám zasedání Poslanecké sněmovny a využiji maximální lhůty, což je 30 dnů, aby se do 30 dnů tato Sněmovna sešla,” konstatoval prezident.

Zdůvodnil to tím, že některé strany „se chystají obstruovat volbu předsedy Sněmovny, bez níž nelze učinit další kroky”. Prezident chce dostatek času na diskusi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám