Hlavní obsah

Ústřední roli v předvolebním klipu ČSSD hraje Zaorálkův otec

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sociální demokraté zveřejnili ve čtvrtek videoklip k říjnovým volbám do Sněmovny. Ústřední roli v něm hraje rodina volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka. Současný ministr zahraničí vypráví, jak jeho otec bojoval za lepší pracovní podmínky dělníků.

Volební spot ČSSDVideo: ČSSD

 
Článek

„Pohled na svět jsem zdědil po svém otci. On pracoval v 50. letech jako závodní lékař v hutích na Ostravsku a postavil se za lepší pracovní podmínky dělníků,“ vypráví Zaorálek ve videoklipu, zatímco na pozadí se promítají fotografie jeho rodiny.

Zaorálek pokračuje ve vyprávění s tím, že jeho otci hrozilo, že za své postoje půjde před soud. „Ale oni, když se to dozvěděli, tak naopak pohrozili stávkou. Otec vždycky říkával: na každém z nás záleží,“ říká Zaorálek.

Vymezení proti Babišovi

Ve videospotu si také rýpne do největšího volebního rivala ČSSD a zároveň současného koaličního partnera - hnutí ANO. Naráží na předsedu hnutí Andreje Babiše a na jeho tvrzení, že stát se má řídit jako firma.

„Stát nelze řídit jako firmu. K čemu je vám nemocnice, která vám vyrobí sto miliónů zisk? Vy potřebujete nemocnici, která poskytne péči každému, kdo ji potřebuje. Zdravotnictví, které je dostupné pro všechny,“ tvrdí Zaorálek.

Šéf české diplomacie dále cituje spisovatele Karla Čapka, který říkával, že dějiny stojí na zádech obyčejných lidí. Podle Zaorálka je třeba jejich práci dobře ohodnotit.

Anketa

Líbí se vám volební spot ČSSD?
Ano
22,3 %
Ne
77,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2996 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám