Hlavní obsah

Krvácel jsem z hlavy, řekl k nehodě Zaorálek. Jeho vůz boural nejspíš při předjíždění

Právo, Novinky, ada, kab, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek utrpěl při páteční dopravní nehodě lehčí zranění. „Děkuji lékařům za to, jak mi pěkně sešili hlavu,” uvedl v sobotu Zaorálek na twitteru. Podle zdroje Práva došlo k nehodě nejspíš při předjíždění. Ministr po havárii zrušil víkendový program na Dnech NATO v Ostravě, sdělil mluvčí ČSSD Mikuláš Klang.

Místo nehody limuzíny ministra ZaorálkaVideo: Miroslav Homola a Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Přiznávám, že jsem byl docela vyděšený, protože jsem krvácel z hlavy jak blázen,“ svěřil Právu své zážitky ministr zahraničí. Připustil, že při bouračce měly obě posádky auta štěstí, protože mimo silnici, kde skončily, nebyl žádný strom.

„Když jsem dorazil do nemocnice, pan doktor si ze mě trochu vystřelil. Řekl mi, že má pro mě dvě zprávy, jednu dobrou i druhou dobrou. CT je v pořádku a mozek taky.“

Zaorálek přiznal, že je zvyklý na rány, které utržil třeba při hokeji, a jako mladý, třiadvacetiletý taky prožil autonehodu. Přesto ho situace znervózněla.

„Cítím se dobře, akorát jsem si řekl, že o víkendu vypnu, ale v pondělí už dorazím na vládu,“ řekl ministr Právu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Havarovaná limuzína audi ministra Zaorálka (vpravo), vedle ní je mercedes, se kterým se střetla.

K nehodě došlo v pátek večer u obce Lechovice na Znojemsku. Podle zdroje Práva vůz ministra Zaorálka havaroval, když se snažil předjet mercedes. Jeho řidič však ve stejný moment měl také začít předjíždět před sebou jedoucí vůz, takže se mercedes mohl srazit s ministerským audi a vytlačit ho ze silnice.

Na snímcích z místa je vidět mercedes i audi vedle sebe v poli.

K nehodě ale mohlo dojít i tak, že ministrův vůz předjížděl mercedes, který se v ten moment chystal odbočit z hlavní silnice. Nehod předjíždějícího a odbočujícího vozu policisté na této křižovatce v minulosti šetřili mnoho.

„Děkuji brněnským záchranářům, lékařům a sestrám traumatologie nemocnice v brněnských Bohunicích za jejich včerejší pohotovost a za to, jak mi nakonec pěkně sešili hlavu,” uvedl Zaorálek v sobotu na Twitteru. Dodal, že je rád, že se nikomu dalšímu nic nestalo.

Ministr byl ještě v pátek večer propuštěn do domácí péče.

Havárii vyšetřuje jihomoravská policie. „K dopravní nehodě došlo na silnici I/53 u odbočky na Oleksovice. Příčina nehody je v šetření, dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní,” uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám