Hlavní obsah

Zataženo, déšť, sychravo. Babí léto si dává načas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by se těšil na babí léto, bude nejspíš zklamán. V nejbližší době se čistě slunečných dní nedočkáme, zato deštníky využijeme vydatně. Novinkám předpověď počasí poskytla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtvrtek začíná ve znamení velkých teplotních rozdílů a ty přetrvají po celý den. Zatímco v Karlových Varech bylo ráno 11 stupňů Celsia, v Ostravě bylo 20. A přestože na Karlovarsku nižší teplota zůstane, například v Praze se má vyšplhat až na 20, aby ovšem odpoledne opět poklesla na 16 stupňů.

Na Moravě a ve Slezsku však můžeme čekat ještě letní maxima, až 27 stupňů. Objeví se i čerstvý vítr o rychlosti až 70 km/h. Frontální vlna od severovýchodu přinese déšť, ten se na Moravě a ve Slezsku má objevit večer. S frontou dorazí také chladnější vzduch, který poznamená i charakter následujících dní.

V pátek očekáváme oblačno až polojasno, na horách déšť. Nejvyšší ranní teploty budou 10–6 stupňů Celsia, odpoledne pak 13–17, přičemž poslední hodnota se týká spíše Moravy a Slezska.

Oblačno můžeme čekat i v sobotu, kdy frontální vlna přinese postupně zataženo s deštěm či občasnými přeháňkami. Nejvyšší ranní teploty dosáhnou 10-6 stupňů, odpolední pak 12–16.

Podobné počasí nás čeká i v neděli, tedy zataženo s občasným deštěm a přeháňkami, které ustanou až během večera. Nejvyšší ranní teploty budou 11–7 stupňů, odpolední 13–17.

Ani začátek příštího týdne nebude jiný, očekáváme oblačno až zataženo s nejvyššími denními teplotami 12–17. Ráno při zmenšené oblačnosti může teplota spadnout až na dva stupně Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám