Hlavní obsah

Stávkovou pohotovost vyhlásily i další odborové organizace

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odborové svazy zaměstnanců ve veřejném sektoru se ve středu přidaly ke školským odborům a vyhlásily stávkovou pohotovost kvůli požadavku na růst platů. Školští odboráři vyhlásili stávkovou pohotovost již v úterý.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula

Článek

Ve středu se k nim připojilo dalších 13 svazů zastupujících úřednické, zdravotnické, hasičské či policejní odbory. Po jednání odborů to uvedl předák českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula.

Odbory chtějí navýšení tarifních mezd učitelů od listopadu o 15 procent a ostatních zaměstnanců o 10 procent. Učitelé nevylučují ani výstražnou stávku. [celá zpráva]

Česká konference rektorů ve středu kvůli nespokojenosti s návrhem rozpočtu pro rok 2018 vyhlásí týden od 2. až 6. října za protestní Týden pro vzdělanost. Oznámil to místopředseda České konference rektorů a rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek.

Navýšení naráží na nesouhlas ministra financí Ivana Pilného (ANO), který upozorňuje, že bez navýšení schváleného 50miliardového schodku nelze všem vyhovět.

O navýšení mezd měla v pondělí jednat koalice. Jednání však bylo přerušeno. [celá zpráva]

V rozpočtové sféře pracuje přes 620 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám