Hlavní obsah

Vlak na Slovensku najel na strom, spoje z Česka měly hodinová zpoždění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Železniční doprava na hlavním koridoru z České republiky na Slovensko ve čtvrtek na několik hodin stála. Vlak přejel nedaleko hranic u obce Brodské ve slovenském okrese Skalica strom, který spadl na koleje. Část stromu zůstala pod lokomotivou, vlak zůstal stát na kolejích. Provoz se podařilo částečně obnovit před půlnocí. Nikomu se nic nestalo.

Foto: Ondřej Šuch

Vlak na Slovensku narazil do stromu spadlého na hlavní trať

Článek

Do spadlého stromu narazil dálkový vlak mířící z Prahy do Budapešti. Spoj i další vlaky kvůli tomu nabíraly i několikahodinová zpoždění.

„Místo nelze objet, proto dálkové vlaky stojí. Za osobní vlaky vypravujeme náhradní autobusovou dopravu, za dálkové spoje náhradní autobusy nejezdí," uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Před půlnocí se podle drážního webu podařilo obnovit provoz alespoň po jedné ze dvou kolejí.

Foto: Ondřej Šuch

Vlak na Slovensku narazil do stromu spadlého na hlavní trať

Mluvčí Železniční společnosti Slovensko Tomáš Kováč Novinkám řekl, že rychlík EC 173 narazil do stromu, který spadl na trať v úseku Lanžhot-Brodské.

„Strom spadl na trať a poškodil trakční vedení,” popsal. „Naši pracovníci opravují trolejové vedení a vysvobozují soupravu,“ uvedl mluvčí s tím, že vše se obešlo bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám