Hlavní obsah

Podnikatel Dědek chce kandidovat za hnutí STAN

Novinky, Barbora Zpěváčková
Praha
Aktualizováno

Podnikatel a zakladatel jablonecké firmy Jablotron Dalibor Dědek se rozhodl, že bude spolupracovat s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Na úterní tiskové konferenci ve Sněmovně prohlásil, že by chtěl za hnutí kandidovat v říjnových sněmovních volbách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva Jan Farský, Dalibor Dědek a Petr Gazdík

Článek

„Začaly nás oslovovat osobnosti z veřejného života. Jednou z těch osobností je pan Dalibor Dědek,“ uvedl volební lídr STAN Jan Farský.

Vzápětí vystoupil Dědek, který vysvětlil, proč se rozhodl vstoupit do politiky. „Když se ohlédnu přes rameno, tak jsem měl úžasný život, poznal jsem úžasné lidi. Jestli mě něco mrzí, tak to, že jak se po sametové revoluci tato země postavila na nohy, tak tou temnou skvrnou je politická kultura v naší zemi,“ prohlásil.

„Jsem tady proto, abych ukázal, že není hanba jít do politiky,“ dodal. V rámci hnutí chce rozšířit platformu nezávislých. Představuje si, že se mu ve všech krajích podaří najít nezávislé osobnosti, které by mohly doplnit kandidátky STAN.

„Máme plné kandidátky, ale jsme připraveni je zkvalitnit,“ řekl k tomu šéf hnutí Petr Gazdík. Moc času už ale nezbývá. Kandidátky se totiž musí uzavřít do 15. srpna.

Na otázku, zda sám Dědek půjde do voleb, odpověděl, že půjde na kandidátku tam, kde bude potřeba.

Podpora Babiše

V minulých sněmovních volbách v roce 2013 přitom Dědek veřejně podporoval hnutí ANO Andreje Babiše. V úterý Právu řekl, že hnutí je mu i nadále sympatické, ale Babiš je silná osobnost a jiné osobnosti se vedle něj těžko prosadí.

„Jeho hnutí má pořád spoustu pozitiv, ale když tam bude postavena jasná hráz tomu, co ano a co ne,“ podotkl miliardář. Volební lídr STAN Farský má přitom proti Babišovi dlouhodobě spoustu výtek a nešetří vůči němu kritikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám