Hlavní obsah

Mluvili i o Čapím hnízdě, nakonec technaři se svou party zamířili na Nymbursko

Novinky, jap

Louku poblíž dálnice D11 u Osečku na Nymbursku obsadili v pátek večer technaři. Sjelo se jich sem několik tisíc z celé Evropy. Na akci dohlíží od večerních hodin policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Technoparty na NymburskuVideo: Novinky

 
Článek

Příznivci tohoto hudebního stylu se začali do České republiky sjíždět už od pátečního rána.

„V devět večer jsme pak dostali všichni informaci, že se to bude nakonec konat tady u Osečku. A tak jsme sem dojeli,“ řekl Novinkám jeden z návštěvníků akce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Policisté na Nymbursku monitorují nelegální technoparty

Původně se spekulovalo, že by se akce mohla konat u Čapího hnízda na Benešovsku, kde se v sobotu žení šéf ANO Andrej Babiš — tak to alespoň někteří technaři zmiňovali na Facebooku — nakonec zamířili na louku u Osečku na Nymbursku.

Pod dohledem policie

Lesní cestou začaly k louce proudit stovky aut. Na příjezdových cestách dohlíželi na plynulost dopravy policisté. Těch však bylo na takovou akci málo, vyžádali si proto posily. Do Osečku tak dorazili například těžkooděnci z Ústí nad Labem.

Foto: Mapy.cz, Novinky

Šipka označuje Oseček na Nymbursku, kde se technoparty koná

Technaři se usídlili poblíž dálnice. V pátek večer začaly na louce vyrůstat jednotlivé scény. „Teď tady jsou asi dvě, nebo tři hudební scény. Celkem by jich mělo být snad šestnáct," doplnil jeden z návštěvníků akce.

Policisté z pořádkové jednotky se rozmístili po okolí a dohlíželi především na to, aby účastníci akce nevstupovali na dálnici. Kontrolovali také přijíždějící vozy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Policisté na Nymbursku monitorují nelegální technoparty

„Policisté tuto nelegální akci monitorují, na místo se začínají sjíždět další posilové hlídky, momentálně připravujeme podklady k dalšímu opaření,“ uvedla v sobotu ráno mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Anketa

Vadí vám akce technařů pod otevřeným nebem?
Ano
63,6 %
Ne
21,6 %
Ne, ale jen tam, kde neruší okolí
14,8 %
Celkem hlasovalo 6113 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám