Hlavní obsah

Začátek prázdnin proprší a na letní teploty zapomeňme

Novinky, jas

Začátek prázdnin bude relativně deštivý a bez větších teplotních výkyvů. Po období tropů se o víkendu i v příštím týdnu musíme připravit na oblačné počasí s občasnými srážkami a teplotami do 25 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zatímco v noci na čtvrtek Čechy skrápěly provazce deště, na Moravě a ve Slezsku leckde prožili tropickou noc, neboť teploty neklesly pod 20 stupňů Celsia.

Srážky, které zasáhly především západní polovinu Čech, budou ve čtvrtek navečer od jihu ustávat. Do té doby může napršet až 50 milimetrů srážek, což je zhruba stejné množství, jaké místy spadlo během středečních bouřek.

„Převládat bude zataženo s velmi rozdílnými teplotami. Zatímco na západě se bude rtuť šplhat pouze k 17 stupňům, v Praze bude kolem 21. Na Moravě a ve Slezsku to bude až 28 stupňů a lokálně se mohou tvořit bouřky,” uvedla Honsová.

Oblačné počasí bude pokračovat i v pátek. Ve vyšších polohách se přeháněk dočkáme místy, na zbytku území ojediněle. Ráno budou teploty klesat na 16 až 12 stupňů, v Čechách se přes den dostanou na 20 až 24, na východě republiky ještě na 22 až 26 stupňů.

Ojedinělých přeháněk se dočkáme rovněž v sobotu, kdy by mělo být převážně polojasno až oblačno. Ráno budou teploty klesat na 14 až 10 stupňů, přes den vystoupají na 19 až 23.

Četnější srážky by měly přijít v neděli, která bude ve znamení zatažené oblohy a deště. Ráno budou teploty klesat na 14 až 10 stupňů, přes den se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni.

V úvodu příštího týdne by měly být srážky spíše ojedinělé. Převládat bude polojasno s teplotami kolem 20 stupňů. Rána mohou být při zmenšené oblačnosti chladnější a teploty mohou klesat i výrazněji pod hranici 10 stupňů Celsia.

Výhled na dvojici státních svátků, které připadají na středu a čtvrtek, slibuje počasí s minimem oblačnosti a teplotami mezi 22 a 26 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám