Hlavní obsah

Vedra skončí ve středu, dětem přibalte k vysvědčení pláštěnky

S nástupem prázdnin sluníčko a letní teploty skončí, varují meteorologové. Pracovní týden se sice ponese ve znamení tropických teplot, ale v polovině týdne dorazí bouřky a s nimi prudké ochlazení. Deštivé a chladné počasí vydrží celý první prázdninový týden, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

pondělí bude polojasno, na severu ale oblačno a během dne se objeví dešťové přeháňky. Teploty se ovšem budou držet vysoko v rozmezí 27 až 31 stupňů.

Podobný ráz počasí bude i v úterý. Polojasno s teplotami mezi 27 až 31 stupni. Na severu se mohou objevit přeháňky a místy také bouřky. Na Moravě a ve Slezsku bude ještě tepleji, tam modely předpovídají teploty mezi 29 až 33 stupni.

Nejteplejším dnem v tomto týdnu bude středa, kdy by se rtuť teploměru měla vyšplhat až na 34 stupňů. Chladněji bude pouze na Karlovarsku a Ústecku, kde by mělo být jen kolem 27 stupňů. Během odpoledne se ale na většině území Česka objeví dešťové přeháňky a bouřky, které budou velmi silné, varuje meteoroložka.

Ve čtvrtek se začne do Česka přesouvat studená fronta. V Čechách bude zataženo až oblačno s přeháňkami a bouřkami a prudce se ochladí. Teploty spadnou o více než deset stupňů na 20 až 24 stupňů. Na Moravu a do Slezska dorazí bouřky až odpoledne, proto tam budou teploty stále vysoké - 30 až 32 stupňů.

Žáci a studenti si budou muset jít v pátek pro vysvědčení v pláštěnkách nebo s deštníky. Bude oblačno až zataženo s deštěm. Ráno bude ještě poměrně teplé v rozmezí 18 až 14 stupňů, ale odpolední teploty se budou držet v rozmezí 20 až 24 stupňů.

Ještě více klesnou teploty o víkendu. “Jak v sobotu, tak v neděli bude oblačno a na většině území bude pršet nebo se objeví přeháňky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 18 až 22 stupňů,“ uvedla Honsová. Podobný ráz počasí bude přetrvávat také první prázdninový týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám