Hlavní obsah

Sanita převážející dřevo? To už není naše auto, ohradili se záchranáři

Právo, plk

Snímek vozidla moravskoslezských záchranářů, které však místo pacienta převáží dřevo, koluje internetem. Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje (ZZS MSK) se však od fotografie distancuje, tvrdí navíc, že jde o dnes už bývalou sanitku záchranky.

Foto: Facebook

Sanitní vůz převážející dřevěné desky

Článek

Dodávku v barvách záchranné služby, která má na střeše i maják, vyfotil kdosi na kruhovém objezdu. „Tohle nevysvětlíš,“ připsal k snímku pravděpodobný autor, když fotku umístil na facebookový profil Záchranáři Moravskoslezského kraje-Fan Page.

Ve kterém městě a kdy záchranku převážející dřevěné desky zachytil, neuvedl.

Fotka vzbudila ihned ohlas a začaly se pod ní objevovat nejrůznější komentáře. „Dlaha na žirafí femur..?” ptá se třeba jeden z uživatelů. A následují další příspěvky v podobném duchu: „Asi je tam zaklíněný pacient” „I dřevo potřebuje svoji péči” „Třeba je ten pacoš k tomu přibitý” „Zaklíněné těleso se z rány nevytahuje” „Prkna na rakve” a podobně.

Mezi příspěvky je však i vysvětlení moravskoslezských záchranářů (ZZS MSK). „Upozorňujeme, že se nejedná o náš vůz, ale o vyřazenou sanitu, která byla odprodána jednomu zdravotnickému zařízení.“

Záchranáři se pak od snímku distancovali i v tiskovém prohlášení. „Skutečnost že na fotografii není zachyceno aktuální zásahové vozidlo ZZS MSK, dokazuje mimo jiné i skutečnost, že na pravých zadních dveřích schází třímístné číslo (volací znak), podle něhož by bylo možno automobil s jistotou identifikovat,“ vysvětlil mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Připustil ovšem, že barva vozidla, reflexní pruhy i výstražné majáky na střeše mohou vzbuzovat dojem, že vůz stále patří záchranářům.

„O současném použití a účelu, k němuž je vozidlo provozováno, nemáme žádné informace,“ doplnil Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám