Hlavní obsah

Propuštěný Kajínek se okamžitě stal terčem vtipálků

Propuštění Jiřího Kajínka okamžitě probudilo mezi Čechy lidovou tvořivost. Zaujal zejména „outfit” patrně nejznámějšího českého vězně, jehož po 23letém pobytu za mřížemi, kde si odpykával doživotní trest za dvojnásobnou vraždu, omilostnil prezident Miloš Zeman.

Foto: Michael Polák, Právo

Jiří Kajínek

Článek

Výrazné zelené tílko, v němž Kajínek v úterý opustil brány rýnovické věznice, si vzala na paškál i módní policie sledující odívání takzvaných celebrit, mezi něž se Kajínek rázem zařadil.

Početné Kajínkovy fanoušky pak nepochybně zajímalo, kde by si mohli opatřit Kajínkův startovací balíček pro cestu na svobodu, jímž by dali najevo svou sounáležitost s idolem. Ani tato otázka nezůstala bez odpovědi.

Někteří recesisté dokonce neváhali přirovnat propuštěného recidivistu k postavě Supermana, což se snažili dokumentovat zájmem příznivců a novinářů, kteří na něj čekali před branou věznice.

Opomenuta nezůstala ani klíčová úloha hlavy státu, která v duchu hesla, že každé pravidlo má své výjimky, neměla potřebu Kajínkovo podmínečné (sic) propuštění, jakkoliv zdůvodnit.

Reklama

Související témata:

Související články

Kajínek je volný

Zhruba ve 13.40 hod. vyšel Jiří Kajínek z věznice v Jablonci nad Nisou - Rýnovic a asi dvacet minut hovořil s novináři. O hodinu dříve předsedkyně jabloneckého...

Výběr článků

Načítám